Без камиони над 12 тона по пътя Бургас – Царево за празниците

В дните с интензивен трафик около Националния празник на Република България – 3 март, ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В последния работен ден – 2 март, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението по редица участъци от републиканската мрежа, сред които път II-99 Бургас – Царево и път I-9 Варна – Бургас. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Тежкотоварният трафик по натоварените направления ще бъде ограничен и в последния почивен ден – 5 март, от 14.00 часа до 20.00 часа.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

През почивните дни се очаква интензивно движение по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Оставете коментар

avatar