С голямо хоро на площада отпразнуваха 3 март в Царево

Точно в 12:00 часа на 3 март град Царево се присъедини към инициативата „Пробуждане с хоро“, организирана от „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“. На площада в морския град, за да се хванат на хоро бяха представители на всички танцови клубове, както и граждани. „Пробуждане с хоро“ е кауза, с която да разбуди българите в страната и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

С изпълнение на духовия оркестър започна тържествената церемония по отбелязване на Националния празник на Република България в Царево. Паметта на жертвите за Свободата бе почетена със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя.

След тържественото вдигане на българския трибагреник учениците от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ изнесоха рецитал, а самодейните състави към читалище „Георги Кондолов – 1914“ представиха празнична програма. Детската фолклорна формация, с художествен ръководител Христо Йорданов, за първи път пя на сцена и зарадва публиката с изпълнение на странджански народни песни.

Оставете коментар

avatar