Плаж при Старата Църква
Плажът се намира в старата част на Царево - квартал Василико. На няколко метра от него се извисява църквата “Света Троица”, построена през 1831 година.

Фирмата „Холидейинвест 2009“ е обявена за победител в тайния търг за наемател на морския плаж „Царево – Василико“, съобщиха от Министерството на туризма.

Любопитно е, че освен нея заявление за участие в търга е подало още едно дружество с подобно име – „Холидейинвест 2009“. И двете фирми са притежание на един и същи човек – Иван Киров Йовнов. Като негов съдружник в Търговския регистър е вписан Кирил Иванов Йовнов. Ако се съди по имената на двамата, те са син и баща. Кирил Йовнов вече е бил концесионер на плажа „Царево – Василико“.

Годишната наемна цена, която ще плаща „Холидейинвест 2009“, е в размер на 6600 лв. с ДДС. Чадърът и шезлонгът на плажа ще се предлагат за по 6 лв.

Плажът се намира в старата част на Царево – квартал Василико. Това е малък и каменист плаж, с дължина на бреговата линия от 279 метра. На няколко метра от него се намира нос Кастро, на който се извисява църквата “Успение Богородично”. Тя е построена през 1831 година и се вижда почти от целия град

Оставете коментар

avatar