В Царево стартира турнир по колоездене за момичета и момчета

В нашия град има големи възможности за популяризиране на велосипеда като средство за спорт и придвижване в градски условия и сред природата. Идеята на всички събития, които организираме, е да помогнем това да се случи.

Така Стоян Чайков, основател на клуб „Вело Царево”, коментира за Царево.Инфо предстоящото многоетапно първенство по колоездене „Царевска лига” за момичета и момчета, което стартира утре, 18 март, от 10:30 часа в двора на СУ „Никола Вапцаров” – гр. Царево.

Местният турнир по колоездене се състои от пет отделни етапа с класиране по точки, като участника с най-добър краен резултат ще спечели нов велосипед.

В рамките на съботната надпревара децата ще могат да демонстрират умения и техники за управление на велосипед. Останалите етапи от турнира, които са предвидени за месец април, включват индивидуално състезание за време на крайбрежната алея в Царево, групово колоездене за издържливост и километри до Лозенец и обиколка на градския стадион за време. Финалът ще се проведе в началото на месец май и ще представлява състезание в градска среда.

Турнирът се организира от клуб „Вело Царево”, с подкрепата на Общината.

Засега си съдействаме успешно с местната власт и полицията. Тепърва предстоят срещи и разговори с управлението на ПП „Странджа”, горските стопанства в района, местните училища и детски градини. Целта е да се създадат повече веломаршрути с различни трудности . С повече съдействие можем значително да подобрим условията за колоездене в района и да привлечем ентусиасти, коментира още Стоян Чайков.

Оставете коментар

avatar