Фотограф спечели награда в международен конкурс със снимка на фара в Ахтопол
Снимката, с която фотографът Веселин Атанасов успя да вземе награда в категория "Снимки от България" ©Веселин Атанасов

Може би вече сте разбрали за провеждането на първото издание на конкурса Voubs International Photography Awards 2016 и резултатите от него. Голямата награда взе фотографа Генчо Петков, който надви силната конкуренцията на 592 участници от цял свят и бе оценен от престижно 9-членно международно жури.

Интересното в този конкурс и това, което е свързано с нашия черноморски край обаче е, че фотографът Веселин Атанасов успя да вземе награда в категория „Снимки от България“ със своята снимка на фара в Ахтопол.

Това стана след 8 месеца и 2 етапа на гласуване. Толкова време и усилия бяха нужни, за да бъдат официално връчени наградите за най-добрите кадри в отделните категории на конкурса. Той получи чек със сумата от 2000 евро, а наградата му беше връчена лично от алпиниста и Мъж на годината – Боян Петров.

Приемам тази първа парична награда в кариерата ми като компенсация! Преди няколко години се опитах да снимам фара от скалистия бряг, но бурното море отнесе цялата ми техника. Сега най-после ще си възвърна загубите, сподели с чувство за хумор победителят.

Снимките на участниците в конкурса могат да бъдат разгледани в София до 17 април. Мястото е VIVACOM Art Hall (бившата телефонна палата). Повече информация за останалите участници можете да намерите в сайта на VIVACOM Art Hall.

Оставете коментар

avatar