Осъдиха скоростно каналджията, возил емигранти в камион с чакъл

Районният съд в Царево осъди по бързата процедура 47-годишен каналджия, който беше хванат да превозва емигранти в тайник на камион, използван уж за строителството на оградата по границата с Турция.

Подсъдимият Петър Д. получи условна присъда от 2 години лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Камионът, с който транспортирал чужденците, обаче бе конфискуван в полза на държавата.

Петър беше арестуван край Бродилово на 4 април т.г., след като в камиона, който шофирал, полицейски патрул откри 21 бегълци от Сирия, сред тях 14 мъже, 4 жени и 3 деца. Емигрантите били натъпкани в тайник, изграден под товарната част на камиона, който уж бил на фирма-подизпълнител на оградата с Турция.

Припомняме, че седмица по-рано български граничен полицай спаси от сигурна смърт 27 емигранти, натъпкани в камион „Скания”. Возилото се самозапали по време на движение, а шофьорът му – избяга. И само намесата на граничар, който пръв се хвърлил в пламъците в горящия камион, спаси от огнен ад чужденците, заключени в отделение под чакъла.

Оставете коментар

avatar