Гръцкото училище в Ахтопол

От 1 до 10 септември 2017 в творческата база на НХА в гр. Ахтопол ще се проведе деветото издание на международна лятна академия – Ахтопол, проект на Националната художествена академия.

В рамките на десет дни ще бъде осъществен творчески обмен между художници-преподаватели и студенти на академията и чуждестранни представители от партньорски академии. Целта на симпозиума е да бъдат усвоени нови творчески умения в работата с дърво, камък, метал и мозайка.

Тази година чуждестранните художници са Сигрид Лангрех от Залцбург, Австрия, която участва по линия на Резидентската програмата между НХА и Galerie im Traklhaus, Австрия и Алан Шмит от Ехтернах, Люксембург – професионален лендскейпър, изработва скулптури от дърво.

На 10 септември в 11:00 часа ще се открие изложба от проведената Лятна академия и симпозиум. Преподавателите и студентите в проекта ще получат сертификати за участие. Създадените произведения ще бъдат включени към съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол.

Участници от НХА в Лятната академия – Ахтопол 2017 са:

Преподаватели:
проф. Митко Динев, проф. Петър Бонев, доц. Цветослав Христов, ас. Любомил Драганов, ас. Пламен Атанасов

Студенти и докторанти:
Анатоли Йончев, Шабан Хюсмет – специалност Скулптура
Камелия Гегова, Боголюб Симов, Иван Монев, Мария Матовска – специалност Стенопис
Кристиян Димитров, Александър Кирилов, Добромир Бонев – специалност Резба
Николета Иванова, Михаела Каменова – специалност Метал

Международната лятна академия – Ахтопол се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол.

Оставете коментар

avatar