Измамникът, който успял да отмъкне 56 хиляди лева от деца е задържан

Полицията задържа за броени часове измамник, успял да измъкне 28,700 евро от непълнолетната дъщеря на семейство в Царево.

Арестуваният е 32-годишният Стоян Михалев, който укрил част от парите в дома си в Бургас, а останалата част от сумата от 56,136 лева е била разпределена в още две жилища. Това съобщиха на пресконференция днес директорът на ОДМВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и зам. ръководителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова.

Измамата е станала по схемата оказване на помощ на полицейски служител. Мошеникът се представил за полицай, който уж работел по случай за задържането на измамници със съдействието на телевизионен екип. Момичето, което е непълнолетно, заедно с по-малката си сестричка, изсипали през терасата всички налични пари и когато не видели кой ги е прибрал, се обадило на родителите си, които подали сигнал в полицията. Екшънът се разиграл сутринта в четвъртък миналата седмица – 27 юли. Още същата вечер Стоян Михалев е задържан в Бургас. Той е криминално проявен, бил е осъждан.

По неофициална информация бащата на двете деца работи в Горското стопанство в Царево.

Оставете коментар

avatar