Задържаха алкохол с неправилно поставени бандероли в Царево

390 бутилки високоградусов алкохол с неправилно поставени бандероли откри митническа мобилна група при проверка в хотел в района на Царево.

На 02.08.2017 г. при оглед на складовото помещение на хотела, митническите служители установили наличие на 390 бутилки с различни алкохолни напитки – ракия, водка, мастика, бренди, облепени с валиден образец на акцизен бандерол под прозрачно термосвиваемо фолио. При детайлния оглед митническите служители констатирали, че при премахване на фолиото бандеролът се отделя от бутилката без да се нарушава целостта му. Тоест бандеролът не е поставен върху потребителската опаковка по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване – обстоятелство, което противоречи на изискването на чл. 64, ал.4 от ЗАДС. Бутилките са иззети като веществени доказателства. Подобно нарушение предполага да се наложи санкция на лицензирания складодържател, поставил бандеролите.

Преди две седмици при друга проверка митническите служители констатираха в района на Приморско такова неправилно поставяне на бандероли и при други 522 бутилки. Възможността бутилката да бъде отворена без да се наруши целостта на бандерола създава риск от повторно използване на ценните книги.

Оставете коментар

avatar