ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Очакват се обилни валежи в района на Странджа

Изключително тежки валежи се очакват утре (25.10.2017 г.) над Странджа, поради преминаването на голям циклон.

Валежите ще засегнат общините Царево и Малко Търново, като най-много дъждове се очакват в селата Кости, Бродилово, Граматиково, Сливарово. Има риск от повишаване нивото на река Велека и наводнения. На места се очакват количества между 100 и 150 l/м2. Най-интензивни ще са валежите на 25 октомври (сряда).

Визуализация на валежите за 25 окт 2017 г., 12:00 ч.

Припомняме, че в края на септември обилни валежи повишиха нивото на реките Велека и Младежка, което предизвика наводнения в редица села.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
Пламен Костов

Благодаря на Г-н Младен Градев,че публикува в сайта доста бързо и добре оформено сигнала ,който подадох към тях за да се направи това предупреждение към жителите на селата по поречието на р.Велека!
За съжаление, виждаме, че отново р.Велека,предизвика големи наводнения в тези села…
Надявам се, освен, като публикация в сайта и да е имало служители на община Царево, които бързо да са се свързали с кметските намесници в селата Кости и Бродилово, Синеморец, защото стационарните телефони публикувани тук в сайта са стари (несъществуващи) и въобще не можах да се свържа с кметовете на тези странджански села!!
Много ще е хубаво, да бъде актуализирана информацията със реалните мобилни телефони на кметските намесници по селата в Странджа !!!
Дано, добрите и трудолюбиви странджанци да са взели бързи мерки и да са избегнали щети от прелялата Велека!!!
Да са Живи и Здрави всички Странджанци!!!