На 30.01.2018 г. със заповед на Министерство на туризма бе обявен новият наемател на малкия плаж на Лозенец. Това е фирмата „Ендевър Кънстракшанс груп“ ЕООД.

Активната плажна площ на морския плаж по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие е в размер на 2 376 кв.м., а дължината на бреговата линия е 131 м.

Фирмата „Ендевър Кънстракшанс груп“ ЕООД е единственият участник, подал заявление за търга в установения срок. Поради липсата на конкуренти тя е и новият стопанин на привлекателния за туристите плаж. Предложената от нея цена е 4 680 лв. с ДДС годишно за наем, а цената за чадър или шезлонг е 10 лв. с ДДС. Срокът на наемното отношение е за следващите 5 години.

„Ендевър Кънстракшанс груп“ ЕООД е с адрес на управление в гр. Пазарджик и се представлява от Димитър Тодоранов. Той е завършил финансов мениджмънт в САЩ. Управител е на „Ендевър Груп“, която е представител на Universal Nutrition USA за България и управлява Hacienda Art & Sport Beach в Лозенец и Hacienda Club в София.

Търгът за малкия плаж на Лозенец е първоначално проведен на 27.11.2017 г. и е спечелен от друга фирма – „Атео Спорт” ЕООД с предложение от 24 360 лв. с ДДС и цена от 10 лв. за чадър или шезлонг. На този тур „Ендевър Кънстракшанс груп“ ЕООД не е допусната до участие в търга. След това обаче е насрочен нов търг за 26.01.2018 г., който фирмата печели.

В предишния търг през 2017 г. участие взема и фирмата „Ендевър Груп”, която също е собственост на Димитър Тодоранов. Победител в търга тогава става обаче друга пазарджишка фирма – „Гео МиК Инженеринг” ЕООД, чиято оферта за атрактивния плаж е от 120 000 лв. с ДДС годишен наем и оферта за 15 лв. с ДДС за чадър или шезлонг, което е почти 30 пъти повече от сегашното печелившо предложение.

Ако внесе сумата за едногодишен наем в 14-дневен срок от излизане на заповедта, фирмата ще се превърне окончателно в стопанин на малкия плаж на Лозенец и ще трябва да осигури водно спасяване, здравно и медицинско обслужване и санитарно- хигиенно поддържане.

Оставете коментар

avatar