Успешно приключи участието на Царево на 35-ото издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“. Изложението се проведе между 14 и 16 февруари в Интер Експо Център в София, а акцентът на щанда на Царево бе представянето на новия културен календар на общината, който изобилства от арт и спортни мероприятия.

Сред най-интересните събития, които ще се състоят през тази година в района на Царево, са фестивалът на странджанската зеленика (7-8 май), нестинарските игри в село Българи (3 юни), изложба на произведения от глина и хартия, пана и фотография в село Бродилово – „Духовно огледало 2018“ (10 юли – 10 август), вече традиционните фестивал на мановия мед (август) и рибен фест (септември), есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седянки“ (септември), Синеморец фест и много, много други. Пълната програма на събития в Царево и региона за 2018 скоро ще можете да намерите в нашия календар.

Освен с наситената си програма, Царево впечатли и с места за настаняване, като два от хотелите в общината получиха награди от туристическото изложение – хотел „Рибарска среща“ в Царево получи приз за най-добър тризвезден морски хотел за 2017 г., а най-добър морски ваканционен комплекс за 2017 г. стана Oasis Resort & Spa в Лозенец.

Припомняме, че Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ е едно от най-значимите изложения в туристическия сектор, събирайки на едно място представители на бизнеса, на неправителствения сектор, на местната и централната власт. Това дава възможност за обмяна на идеи и предложения, създаване на контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти.

Оставете коментар

avatar