Царево и региона през 2017 г. в снимки

На 12 и 13 май тази година ще се проведе 15-тото юбилейно издание на Фестивала на зелениката. Мястото, избрано от организаторите от дирекцията на Природен парк Странджа, е местност Водиците край Малко Търново.

Посетителите ще могат да се насладят освен на красотата на растението, също така и на множество дейности, за планирането на които от дирекцията не са жалили сили. Те са предвидили занимания за гости с различни интереси. Традиционно ще бъде организирана разходка из Странджа по туристически маршрути за привържениците на пешеходния туризъм.

Любителите на фотографията пък ще имат уникалната възможност да заснемат някои от редките видове растения из Странджа, до които ще ги заведе водач-интерпретатор на импровизирания „фотолов“. В края на фестивала ще се проведе и фотографски конкурс под надслов „Моят любим кадър от 15-тото издание на Фестивала на зелениката“.

Организаторите не са забравили и чревоугодниците, които ще се докоснат до изобилието на Странджа в специалния базар на традиционни за региона продукти – ястия, напитки, пчелен мед и ръчноизработени изделия. В рамките на фестивала ще се състои и конкурс за най-блага странджанска ракийка и за най-вкусен странджански зелник.

Специално за семействата с малки деца ще има и забавни игри. Настроението ще се подхранва от фестивален огън, песни и танци под съпровода на странджанска музика и както организаторите го наричат „Странджански рупор” (изразяване на мисли и идеи), в който публиката ще има възможност да се изяви пред микрофона с песни, стихотворения, забавни истории и всякакви лакърдии.

Оставете коментар

avatar