Възможност за изява на децата от Царево: Стартира конкурс за детски приказки

Издателство „Дъбови листа“ обяви конкурс за талантливи деца, които да напишат приказки за нова детска книга, съобщи „Дневник“. Идеята на инициативата е да сплоти родителите, учителите и децата и да стимулира повишаването на грамотността и развиването на въображението сред най-малките.

Крайният срок за изпращане на творбите е 24 май – на адрес azpisha@abv.bg. Жанрови ограничения няма, а в конкурса могат да участват всички деца и младежи до 18 години. Единствените изисквания са добра писмена култура и креативност. Най-добрите произведения ще бъдат публикувани в книга, илюстрирана отново от деца.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. В рамките на миналогодишното издание организаторите са получили над 400 приказки от 44 населени места, а 25 от тях са издадени в сборника „От деца за деца“. Очакванията са тази година броят на участниците и на произведенията да се увеличи и да направи съревнованието още по-оспорвано. Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав Нуша Роянова, художник-илюстратор, автор, издател и инициатор на конкурса, Яна Пеловска, управител на Център за развитие на медиите, и гл. ас. д-р Юлия Йорданова-Панчева, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирала в няколко профила, сред които фолклористика и културна антропология, литературна история и методика на обучението по литература, книгоиздаване и печатна журналистика.

Екипът на Царево.Инфо приканва всички ученици от Царево и региона да участват в конкурса и им пожелава успех!

Оставете коментар

avatar