За втори път Вело Царево организира състезанието

От клуб Вело Царево обявиха второто издание на надпреварата „Предизвикай Странджа“, което ще се проведе на 21 април.

И тази година организаторите са избрали трудно трасе – началото му е в центъра на Царево – старата автогара, откъдето участниците ще поемат към местността Дългата поляна, оттам към местност Балиево, местност Калинов врис и през квартал Василико до финала в Царево. Маршрутът ще бъде кръгов, с дължина 32 км и денивелация 700 м. Той преминава през пресечен терен в горските площи около с. Изгрев. Най-голямата надморска височина, до която ще достигнат колоездачите, е 400 м – в местността Дългата поляна, откъдето се открива и най-добрата панорамна гледка в хода на обиколката.

Записването за „Предизвикай Странджа“ започна на 31 март и приключва на 20 април. Желаещите могат да се запишат онлайн през уебсайта на Вело Царево. Таксата за участие е 10 лв., като тя трябва да бъде заплатена по банков път по сметката на Вело Царево. Записване ще има и директно на място, но таксата ще бъде 15 лв. Важно пояснение е, че участниците до 16-годишна възраст са освободени от заплащане на такса.

Колоездачите ще бъдат разпределени в няколко възрастови групи – Юноши 14-18 г., Мъже 19-35 г., Мъже 35-45 г., Ветерани 45+ г., а жените ще се състезават отделно. Класирането ще бъде индивидуално по възрастови групи. Съвместно с община Царево ще бъдат осигурени и награди за най-бързите.

List   

Информация
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Дължина (км) Височина (м)
няма данни
име: няма данни
Дължина: няма данни
Най-ниска точка: няма данни
Най-висока точка: няма данни
Изкачване общо: няма данни
Спускане общо: няма данни
Продължителност: няма данни

Необходимите условия за участие в „Предизвикай Странджа“ са технически изправен велосипед, който да е съобразен с характера на маршрута, употреба на предпазна каска по време на цялото състезание, както и застраховка „Злополука“ или застраховка за „Спортисти”, която да е валидна за периода на състезанието. От Вело Царево напомнят, че всеки участник носи отговорност за своята застраховка, от клуба такава няма да бъде осигурена. Във връзка с това желаещите да се включат ще попълват декларация за освобождаване от отговорност.

Младежите до 18 години трябва да имат и декларация за съгласие от родител или настойника, за да участват в надпреварата. Наградите за печелившите ще бъдат предоставени от Община Царево, велосипеди Sprint, велосипеди Shockblaze и Вьорваг Фарма. Тазгодишната инициатива е насочена именно към най-младите – учениците, които тренират към клуба, като цели да им предостави възможност да се състезават наравно с останалите и да стимулира популяризирането на спорта в общината. За повече информация можете да следите Фейсбук страниците на клуба и събитието.

Оставете коментар

avatar