Община Царево организира почистване на Попския плаж

Община Царево организира акция по почистване на Попския плаж със специализирана техника. Любимият на местни и гости на града плаж от години е занемарен, но благодарение на инициативата той отново е пригоден за посещение от летовниците.

Плажът, намиращ се в северната част на града, беше избавен от многобройните отпадъци, чрез специална система за машинно почистване. То се състоя по идея на кмета на Царево Георги Лапчев, а използваната технология освен присъщите камъни, клечки, пластмасови и други отпадъци е и единствената с възможност за премахване на водорасли и морски треви в сухо и мокро състояние.

Фирмата, предоставила почистващата техника, се занимава с машинно почистване на плажове от години, съблюдавайки международните екологични стандарти и щадейки околната среда. Машините разбиват образуваните буци, пресяват пясъка от отпадъците, а тях складират в специални контейнери. По този начин плажовете се превръщат в по-приятно и по-безопасно място за посетителите.

Когато съществуваха почивните лагери, този плаж беше едно от предпочитаните места за плажуване на туристите, но в последните години никой не го наема и стопанисва. Инициативата по почистване на Попския плаж вероятно ще го направи отново привлекателен. Посетителите обаче трябва да знаят, че плажът все още е неохраняем.

Оставете коментар

avatar