Масово изпълнение на химна на България в Бургас
Масово изпълнение на химна беше заключителната част и кулминация на Летния тур в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа.

В Деня на независимостта стотици бургазлии и гости на Бургас пяха заедно химна на България. Уникалното събитие беше предшествано от изпълнение на живо на химните на всички държави-членки на Европейския съюз. Масово изпълнение на химна беше заключителната част и кулминация на Летния тур в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа, който за близо три месеца премина през всички 13 града от бургаска област. Училища, детски градини, пенсионерски клубове, читалища и много граждани-ентусиасти, станаха част от днешното уникално за България събитие. За да се включат в масовото пеене и за да засвидетелстват подкрепата си за Бургас 2019, специално дойдоха и жители на общините Приморско, Царево, Карнобат. Главно действащо лице в цялото събитие беше бургаския хор „Родна песен“ с диригент Левон Манукян.

По-рано днес на площада пред сградата на Общината на Бургас беше отслужен молебен за благоденствието на Независима България и ритуал по издигане на националния флаг и флаговете на ЕС и Община Бургас. Цветя и венци бяха поднесени на Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

Оставете коментар

avatar