Министър Дянков направи първа копка на пътя Ахтопол - Резово

Първа копка на 16-километровата отсечка от пътя Ахтопол – Резово, която е в много лошо състояние, бе направена от вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, Илияна Захариева, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, областния управител на Бургас Константин Гребенаров, кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев и кмета на Ахтопол инж. Атанас Желязков.

Ремонтът на пътя Ахтопол – Резово се очаква да приключи до два месеца, като той няма да се затваря. Инженер Захариева посочи, че ще се подменят всички еластични огради, вертикална и хоризонтална маркировка, ще се оправят съоръженията на трите реки, над които минава пътят. Контролът ще се осъществява от Областно пътно управление-Бургас, каза Захариева. Ако наистина ремонтът завърши за тези два месеца, както е обещала строителната фирма, може да започне и ремонт на пътя Царево – Ахтопол от септември.

Вицепремиерът гарантира, че средства за довършване на ремонтните и разширенията на важната туристическа отсечка ще има. До момента правителството е отпуснало 4 млн. лв. за първото трасе. До края на годината държавата ще отпусне още близо 6 млн.лв. за окончателното завършване на пътя в пограничния район.

Надявам се следващата година да има не само истински път до тези красиви кътчета по Южното Черноморие, но и добро пътно стопанство за десетките археологически обекти, които ще бъдат открити“, каза още Дянков.

650 хиляди лева са заделени за разработването на 10 археологически обекти на територията на Царево, които от следващата година се очаква да влязат в маршрут.

Оставете коментар

avatar