НАП-Бургас: Паркингът на Силистар работи по данъчните правила

Екип на НАП-Бургас е проверил паркинга в местността Силистар, намиращ се в непосредствена близост до плажната ивица. От фискална гледна точка не са били установени нарушения, съобщиха от приходното ведомство.

Управителят на фирмата, развиваща дейност на територията, обособена като паркинг, е представил необходимите документи и разрешителни. Издаваните касови бележки на стойност 4 лева за целодневно паркиране съдържаха необходимите реквизити, а касовият апарат е свързан дистанционно със софтуера на приходната агенция. Наетите лица са работели със сключени договори за 8-часов работен ден, проверката не е установила и разлики в касовата наличност.

Екипите на НАП са установили на място, че паркингът на Силистар не възпрепятства пешеходния достъп до плажа, а до него се достига по общински път.

Във връзка с многобройните обаждания и запитвания към териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас относно заплащането на престоя в зоната, обособена като паркинг, от структурата на приходното ведомство в морския град уточняват, че Националната агенция за приходите не е институцията, която издава разрешения за извършване на търговска дейност, но контролира начина, по който се осъществява тази дейност от фискална гледна точка. В този смисъл на паркинга на Силистар събирането на такса за паркиране се извършва съобразно данъчните правила.

От НАП призовават плажуващите да изискват фискален бон, а ако има случаи на отказ за издаване, незабавно да се подава сигнал до НАП.

Оставете коментар

avatar