Нови автомобили за охрана на резерватите в Бургаски регион
Четири нови високопроходими автомобила ще бъдат използвани за охрана на резерватите и защитени територии, на територията на РИОСВ-Бургас.

Четири нови високопроходими лекотоварни автомобила ще бъдат използвани за охрана на резерватите и защитени територии, които се намират в териториалния обхват на РИОСВ-Бургас – резерватите Ропотамо, Витаново, Средока, Тисовица, Силкосия, Узунбуджак и поддържаните резервати Вельов вир, Пясъчната лилия и Атанасовско езеро.

Доставените пикапи са от най-новия модел на Great Wall – Steed. Оборудвани са богато, като имат и доста допълнителни екстри – лебедки, допълнителни халогенни фарове за осветяване на въжето на лебедката при използването му, хардтопи и др. Автомобилите са доставени по проект за „Транспортно-техническо обезпечаване изпълнението на дейности в защитени територии изключителна държавна собственост“, по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ с бенефициент Национална служба за защита на природата към МОСВ.

На територията, контролирана от РИОСВ-Бургас има най-голям брой защитени територии – 128 на брой, от които седем резервата и пет поддържани резервата.

Оставете коментар

avatar