Община Царево получи две нови специализирани машини
Машините са на марката Iveco, модел "Daily", и са сметосъбиращ автомобил и специализиран автомобил за миене на улици и тротоари. Отделно от тях, ще бъдат доставени и 220 нови контейнери за отпадъци тип "Бобър".

Община Царево получи две нови специализирани машини за нуждите на дейност „Чистота“ по проект „По-чисто бъдеще“. Той се изпълнява между Община Царево и Областна управа Къркларели, Турция по Програма за Трансгранично сътрудничество България – Турция. Общата стойност на дейностите по проекта е 565 441 евро за двата партньора.

Машините са на марката Iveco, модел „Daily“, и са сметосъбиращ автомобил и специализиран автомобил за миене на улици и тротоари. Отделно от тях, ще бъдат доставени и 220 нови контейнери за отпадъци тип „Бобър“.

Сметосъбиращият автомобил е с товароносимост 7000 кг. и обем на сметосъбиращата надстройка 7 куб.м. Специализираният автомобил за почистване на улици е с допустима маса 7 000 кг., обем на резервоара 3 куб. м., мултифункционален, снабден с преместваем воден резервоар от неръждаема стомана и водна помпа с автономен двигател. Системата за оросяване и измиване на улици е монтирана в предната част на автомобила и се осъществява чрез рейка с дюзи. Машината разполага и с допълнителна система за миене и поливане посредством ръчна макара с маркуч, с дължина 20 м, разположени в задната част. Автомобилите отговарят на екологичните изисквания по стандарта ЕВРО 5.

По проекта предстои да бъдат проведени обучения на деца от училищата в Царево и Ахтопол, както и среща с партньорите за отчитане на резултатите, изпълнението на дейностите и постигнатите цели по проекта – всяко населено място в граничните райони на двете страни да живее в чиста околна среда и хората да бъдат напълно информирани за рециклирането.

Оставете коментар

avatar