Пътят Царево – Ахтопол ще бъде готов до края на годината

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заедно с кмета на Община Царево Георги Лапчев, инспектираха ремонтните работи по отсечката Ахтопол – Синеморец. Те бяха придружавани от председателя на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и областния управител на Бургас Константин Гребенаров.

По време на инспекцията стана ясно, че графикът на ремонтните дейности е спазен и до понеделник там ще бъде положен и последният слой асфалт. Очаква се съвсем скоро да бъдат поставени и предвидените мантинели. Мостът на р. Велека е основно реновиран, а в началото на месец октомври вече ще има и хоризонтална и вертикална маркировка по цялата отсечка. Министър Павлова съобщи, че веднага след това ще стартира и цялостната рехабилитация на пътя Царево – Ахтопол, която също ще бъде изпълнена по технологията “студено рециклиране”. Средствата за ремонта са вече осигурени и се очаква той да завърши до края на настоящата година. Асфалтовата настилка по пъта Синеморец – Резово също ще бъде изцяло възстановена.

Кметът Георги Лапчев изрази своето задоволство от успешното сътрудничество между Община Царево, Областна Управа Бургас и правителството.

Това е още една крачка напред в съвместната работа между институциите. А конкретните резултати вече са видими за всички, коментира кметът на община Царево.

Оставете коментар

avatar