Обсъдиха проблемите на Ахтопол, жителите искат готов пътя Царево-Резово

Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев обяви, че въпросът за цялостната реконструкция на пътя Царево – Резово е поставен като приоритетен за областта на състоялата се работна среща във връзка с предстоящия летен сезон в Областна администрация Бургас.

От години е известно, че проблемът с този пътен участък е изключително сериозен не само за местните хора, а и за българите и чужденците, които почиват на Южното Черноморие. По-голямата част от участъка е много тесен и трудно се разминават два автомобила.

„За нас като община е много важно държавните институции пряко да се ангажират с този проект, който е отлаган с десетилетия”, коментира Лапчев.

Срещата в Областна администрация имаше за цел да запознае всички ангажирани и заинтересовани страни, в сферата на туризма, с предстоящите промени в нормативната база данни през 2012 г., с координацията на действията свързани с предложения и инициативи в областта на туризма в област Бургас, повишаване качеството на туристическия продукт и удължаване на туристическия сезон.

Форумът се проведе по инициатива на областния управител Константин Гребенаров и в нея участие взеха зам.-министърът на Икономиката, енергетиката и туризма – Иво Маринов, директорът на дирекция „Концесии” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството – Милен Топалов, началникът на отдел „Национален визов център” – Божидара Сърчаджиева, зам.-областните управители – Златина Дукова и Атанас Терзиев, кметовете на черноморските общини в областта, представители на отговорните институции, неправителствени и браншови организации.

Оставете коментар

avatar