Хотел Сънрайс - Лозенец

Морето край Лозенец вече е чисто, съобщиха от Община Царево. За да бъде чиста водата на лозенския плаж първо бяха направени проучвания и правилни изчисления на всички обеми на отпадните води, които отиват към пречиствателната станция в Лозенец.

В активния летен сезон се оказа, че пречиствателната станция в Лозенец не може да пречисти едновременно цялата вода, която отива към нея. Решението на проблема бе изграждане на задържателен резервоар. Съоръжението задържа отпадъчните води, които идват през най-натоварените часове на денонощието и ги пуска за пречистване през мъртвите часове между 01.00 и 06.00 ч сутринта. Задържателният резервоар за отпадни води вече работи успешно.

Лозенец категорично ще предложи чиста морска вода на туристите през активния летен сезон, както беше обещано и това е доказано с резултатите от проверката на РЗИ-Бургас. Резултатите от взетите на 25.07.2016г. проби от морската вода на Централен плаж Лозенец са категорични – водата е чиста, няма наличие на бактерии ешерихия коли и чревни ентерококи, няма отклонения от допустимите норми.

Оставете коментар

avatar