Река Велека излезе от коритото си край село Костѝ, засега няма бедстващи хора

Река Велека излезе от коритото си край село Костѝ в резултат на обилните валежи през последните дни. Залети са къщи на дворове в ниските части покрай реката.

Ситуацията е доста усложнена от днес сутринта, но следим на място положението. Сигнализирали сме в общината и оттам имат готовност да помагат в случай на нужда, заяви кметът на Костѝ Антон Ангелов.

Засега няма бедстващи хора и наводнени къщи. В селото има ток и вода, всички улици са проходими, както и мостът над реката. Местните жители са спокойни, но следят обстановката и се надяват да не се стигне до евакуация на хора и животни.

Подобни наводнения в село Костѝ не са непознати. Преди година кметът Антон Ангелов се опита да ги предотврати, като прокопа терен на няколко километра от селото и така отклони голяма част от прииждащата вода.

Очаква се и днес по южното Черноморие да продължи да вали обилен дъжд, придружен със силен североизточен вятър. За цялата област Бургас е обявен жълт код. Възможно е количеството на валежите да надхвърли 40 л./кв.м и по-късно да премине в сняг. Дежурните в общинските администрации уверяват, че засега няма проблеми.

Оставете коментар

avatar