СОУ

Училището в гр. Царево носи името на големия поет и революционер Никола Йонков Вапцаров. Тържественият концерт по случай празника днес бе открит от директорката на учебното заведение, г-жа Ваня Атанасова. В препълнения салон на читалище „Г.Кондолов – 1914” присъстваха кметът на Община Царево, общински съветници, представители на общинска администрация, учители и ученици, жители и гости.

Поздравявам всички учители, които са работили и работят в СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Царево, бившите и настоящи наши възпитаници и пожелавам на учениците и учителите много здраве и жизненост, да съхраняват добрите традиции, да усвояват и прилагат новото и да издигат качеството на българското образование. Честит празник!, сподели от сцената г-жа Атанасова.

В последвалата музикална програма се включиха ученици от различни класове. С пъстър букет от песни, танци и поетични изпълнения те зарадваха публиката. Поздравителен адрес и кошница с цветя получи колектива на училището и учениците от кмета на общината.

В този тържествен за Вас ден, от името на Общинска администрация Царево и лично от свое име поднасям нашите поздрави на всички бивши и настоящи учители и ученици по случай патронния празник на училището. Уважаеми преподаватели, изразявам личната си благодарност за професионализма, любовта и грижите с които дарявате многобройните си възпитаници! Скъпи ученици, овладявайте научните достижения, разкривайте прозорци към света и не забравяйте училището, дало тласък на вашия полет!, се казва в част от поздравителния адрес на кмета Лапчев.

СОУ Никола Йонков Вапцаров гр.Царево чества патронния си празник

Ръководството, преподавателите и учениците на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Царево се бяха подготвили с богата програма за честване на патронния си празник през цялата седмица. Математически турнир, състезания по български език и литература, часове посветени на Никола Вапцаров и конкурс за най-добро изпълнение на Вапцарово стихотворение бяха само част от мероприятията предшестващи тържествения концерт днес, посветен на патронния празник на училището.

Оставете коментар

avatar