Ученици от Царево ще се обучават в космически център на NASA в Турция

Групата ученици, участници в СИП „Космосът през моите очи” с ръководител Даниела Фелонова, участваха с есета в конкурс по международната програма на космически център Space Camp Turkey. След представените есета учениците ни са избрани и поканени да посетят Космическия център в Измир. Лиляна Иванова, Емануела Емилова, Добринка Цигуларова и Кристина Димитрова от VI клас, както и тяхната ръководителка Даниела Фелонова ще имат възможност да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията.

От 1991 г. насам Космическият център в Измир предлага обучения, целящи да насърчат и мотивират младите хора в усвояването на знания по астрономия, природни и обществени науки, и технологии. Разликата на обученията от преподаваното в класната стая е практическата им насоченост – освен знания за физичните закони и космоса, учениците придобиват умения да работят в екип, да комуникират и взимат решения и да упражняват лидерски качества.

Младежите имат и възможността да осъществят интензивен контакт с националности и култури от цял свят. Всяка година Space Camp е домакин на отбори от 40 различни държави.

Космическият център е снабден с оборудване, благодарение на което учениците могат да участват в интересни интерактивни дейности – да ползват специални тренажори и симулатори, с които тренират истинските космонавти, да участват във виртуални полети със совалка и т.н.

Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени инструктори. След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Учениците от Царево имат покани да се обучават в периода от 19-26 юли 2015 г. в космическия лагер на НАСА в гр. Измир, Турция.

Оставете коментар

avatar