Задържаха кюрди от Ирак в Царево
© bTV

Шестима мъже, представящи се за кюрди от Ирак, са задържани от полицията в Царево. Те са преминали нелегално границата на страната ни с Република Турция. За целта са платили 1000 евро на четирима каналджии, двама от които криминално проявени. Униформените от Царево спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген голф“ в царевския квартал „Василико“. Зад волана седял 18-годишният З.П. от Синеморец. В колата бил и 17-годишният И.Г. от същото село. При проверката станало ясно, че З.П. кара без книжка в едногодишния изпитател срок на влязло в сила наказателно постановление от 16-и февруари тази година.

Малко след това полицаите спрели за проверка и лек автомобил „Пежо 205“ със софийска регистрация, управляван от 43-годишния И.И. от Синеморец, който бил в колата заедно със съселянина си – В.К. на 44 години. И двамата са криминално проявени. Близо до двата автомобила полицаите забелязали шестима мъже без документи за самоличност. Каналджиите и нелегалните били отведени в полицията. При разпита станало ясно, че чужденците платили 1000 евро на четиримата мъже, за да ги транспортират от Синеморец до разклона за къмпинг „Нестинарка“. Нелегалните се представили като кюрди от Ирак.

Каналджиите са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано до-съдебно производство. Шестимата кюрди са отведени в сектор „Миграция“ на Областна дирекция на МВР Бургас.

Оставете коментар

avatar