Започна ремонтът на пътя Царево – Ахтопол
Основната част от ремонта се очаква да приключи до края на месец декември, като участъка няма да се затваря.

Стартира цялостната рехабилитация на пътя между Царево и Ахтопол, която ще бъде изпълнена с технологията студено рециклиране. Успоредно с това ще се разшири и пътното платно с повече от метър. По същият начин бе извършено реновирането и на пътя Ахтопол – Синеморец. Участъкът е в много тежко състояние от години, въпреки интересът на туристи към селищата на юг от Царево.

С рехабилитацията на отсечката ще бъде завършен изцяло пътят Царево – Резово, който не ремонтиран повече от 30г. и е жизнено важен за региона. Община Царево е най-морската община в България – 90% от жителите й живеят на морето. Този път прави достъпът до всяко едно населено място да бъде много бърз и много лесен. Всичко това се прави в една-единствена посока – туризъм, заяви Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Пътят ще бъде напълно реконструиран благодарение на добрата координация между Община Царево, народни представители от региона и МРРБ.

Основната част от ремонта се очаква да приключи до края на месец декември, като участъка няма да се затваря. Ще се подменят всички еластични огради, вертикална и хоризонтална маркировка, ще се оправят съоръженията на реките, над които минава пътят. Контролът ще се осъществява от Областно пътно управление-Бургас.

Успоредно с това продължават дейностите по ремонт на многофункционалната спортна площадка на училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Ахтопол. Съоръжението ще бъде завършено в началото на месец декември.

В момента тече и ремонта по смяна на уличната канализация и водопровод на ул. ”Св.Никола” в с.Варвра и на ул.”Липите” в с.Синеморец. Веднага след това ще продължи и работата по насипването и валирането на уличните платна.

Оставете коментар

avatar