Централен плаж в Царево
Централният плаж в Царево се намира в самия град, на десетина минути пеша от центъра. Снимка: Стоян Атанасов

Столичното дружество „АС хотели“ е избрано за наемател на Централния плаж на Царево (морски плаж „Царево-централен“), съобщиха от Министерството на туризма. Фирмата е спечелила търга с тайно наддаване, предлагайки годишна наемна цена в размер на 86 400 лв. с ДДС. Съгласно договора тя ще предоставя на туристите цени не по-високи от 10 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг.

Централният плаж на Царево е с активна площ 5469 кв.м. и с дължина на бреговата линия 382 м. Той е и най-предпочитаният от туристите поради атрактивното си разположение в сърцето на града.

Заявления за участие в търга са подали още 3 фирми – софийските „Хиспаконсулт“ и „Счет и Ко“, както и „Холидейинвест 2011“ от Царево. Първите две обаче не са допуснати до участие в търга. „АС хотели“ има 14-дневен срок да внесе едногодишната наемна цена от договора за централния плаж на Царево, за да стане официално стопанин на ивицата през следващите 5 години.

„АС хотели” ЕООД  е компания, развиваща дейността си в областта на туристическото обслужване. Агенцията е лицензиран туроператор на територията на страната. Фирмата е част от чешката туристическа компания „Александрия Груп”. Дружеството работи с хотели по цялото Черноморие. „АС хотели” ЕООД управлява веригата Alexandria Club Hotels в България. Обектите са разположени в гр. Царево, с. Лозенец и гр. Приморско. “Александрия груп” инвестира и в клубната база “Хермес” в града, която е изградена върху 8000 кв.м и се намира на 80 метра от централния плаж на Царево.

Министерство на туризма също така е обявило търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плаж Варвара с активна площ от 2 978 кв.м и дължина на бреговата линия 156 м. Той ще бъде проведен на 31.01.2018 г. от 10.00 часа в сградата на Министерството на туризма, като началната цена на обекта е 3 830,73 лв. без ДДС, а срокът на наемното отношение е 5 години.

Оставете коментар

avatar