Днес ще има нарушения във водоснабдяването в цялото Южно Черноморие

Днес по обяд е възможно общините, захранвани от язовир Ясна поляна, да страдат от смущения във водоснабдяването, съобщиха от ВиК. Сред тях е и община Царево.

Прекъсването в подаването на вода се дължи на авариен ремонт на язовира, който отговаря за захранването с питейна вода на всички селища на юг от Бургас и Средец, т.е. обхваща цялото Южно Черноморие.

От водоснабдителното дружество заявиха, че водоподаването ще бъде нарушено за неопределен период. На сухо могат да останат селищата Царево, Ахтопол, Лозенец, Велика, Фазаново, Варвара, Синеморец, Резово, Черноморец, Созопол, Равадиново, Атия, Приморско, Китен, Ясна поляна, Ново Паничарево, Писменово, в.с. Узунджата, в.с. Св. Тома, в.с. Дюни, в.с. Куку баир, Аркутино, Крушевец, Зидарово, Драчево, Дебелт.

Припомняме, че в началото на месеца, вследствие на снеготопенето и обилните валежи язовир Ясна поляна бе заплашен от преливане, а близките до него населени места – от наводнение. Язовирът обаче е наблюдаван и в рамките на последния месец и половина се извършва контролираното му изпускане.

Оставете коментар

avatar