С море в сърцето

И тази година община Царево ще проведе своя литературен конкурс „С море в сърцето“. Това ще бъде четвъртото издание на националното съревнование, което е под патронажа на кмета Георги Лапчев.

Авторите ще кръстосат пера в два жанра – поезия и проза, като всеки участник може да представи до две авторски лирични творби или един текст – проза, с обем до пет страници. Произведенията трябва да отговарят на изискванията за оформление по БДС – 30 реда на страница и 60 знака на ред.

Участниците в „С море в сърцето“ могат да се включат и в двете категории, но изпратените творби не трябва да бъдат повече от 5 за всеки участник. Имейл адресът, на който могат да се изпращат материалите е littsarevo@gmail.com. Всеки автор трябва да предостави кратко описание за себе си, което да включва житейския и творческия му път, както и данни за обратна връзка.

Важно условие за изпращаните произведения е те да не бъдат публикувани другаде, освен в периодичния печат, а също и да не са награждавани в други национални или регионални литературни конкурси.

Наградите за отличените автори в двата жанра ще бъдат грамоти от община Царево, картини и парични премии, които съответно за първо, второ и трето място ще бъдат в размер на 400, 300 и 200 лв. По преценка на журито може да бъдат присъдени и поощрителни награди.

Спечелилите творби ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Царево, а всички номинирани произведения традиционно ще бъдат поместени в сборник. Крайният срок за участие е до 10 юни 2018 г.

След оценяването на произведенията ще се проведе церемония по награждаването в края на юни на сцената на лятното кино в Царево.

Конкурсът е създаден по идея на Марина Владева, литературен критик, преподавател по съвременна българска литература и славянски литератури в университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, която участва и в журирането на творбите. През годините част от журито на „С море в сърцето“ са били и автори като проф. дн Боян Биолчев – филолог, сценарист и белетрист, Милена Лилова – поетеса, Николай Табаков – писател и издател.

Оставете коментар

avatar