Децата от фолклорна формация

Децата от фолклорна формация „Нестинарче“ – гр. Царево, с ръководител Златка Ставрева, гостуваха на културни събития в Република Турция.

Малките певци от Царево се включиха във Фестивала на лалето в Истанбул на 20 април, а на 22 участваха в концерт в двора на българската църква “Св. Св. Константин и Елена“ в град Одрин. Там пред паметника на първия български екзарх – Антим I, заедно с хор „Тракия” от гр. Варна, те зарадваха посетителите на събитието. ДФФ „Нестинарче“ гостуваше по покана на българската общност в Одрин, на консула ни там – Радостина Каварджикова, както и на свещеника на храма. Освен децата за удоволствие на публиката с певчески изпълнения се изявиха сестри Ставреви и Георги и Мария Германови.

Българските емигранти се насладиха на таланта на малките царевци, а веселбата завърши логично с традиционно българско хоро, в което се включиха всички гости. От името на кмета на община Царево, децата от ДФФ „Нестинарче“ дариха българския консул и свещеник с рекламни брошури и материали на общината, както и с покана да върнат визитата.

Оставете коментар

avatar