Премина второто издание на велосъстезанието “Предизвикай Странджа”

Тази събота се състоя второто издание на надпреварата „Предизвикай Странджа“, организирана от клуб „Вело Царево”. Състезанието беше първото по-сериозно изпитание за велосипедистите тази година и се превърна в своеобразното откриване на велосезон 2018.

Трасето беше с обща дължина от 32 км, преминаваше през пресечен горски терен със положителна денивелация от над 700 м. Стартът беше на старата автогара в центъра на Царево, оттам състезателите се отправиха към местност Дългата поляна в близост до града. След това маршрутът, който е кръгов, премина горските територии на с. Изгрев – през местност Балиево, местност Калинов врис, накрая колоездачите достигнаха кв.Василико и финала отново в центъра на гр. Царево.

Надпреварата „Предизвикай Странджа“ беше доста трудна, но състезателите бяха добре тренирани и успяха да се справят с маршрута, както и да се насладят на живописните гледки и прекрасната природа на Странджа по неговото протежение.

Класирането беше индивидуално, а състезателите разпределени по възрастови групи: юноши 14-18 г., мъже 19-35 г., ветерани 45+ г. и жени 19-35 г.

Състезанието даде чудесна възможност за младите ентусиасти да се надпреварват с по-опитните си колеги. От юношите, трениращи към Вело Царево, най-бърз беше Мартин Живков, който премина трасето за малко над 2 часа. Второто и третото място взеха съответно Кирил Тодоров и Денис Стамов.

Наградният фонд за победителите беше осигурен със съдействието на Община Царево, Велосипеди Sprint и Shockblaze, Вьорваг Фарма.

Очаквайте по-късно и пълното класиране от „Предизвикай Странджа“. Следете за него във фейсбук страницата на Вело Царево.

Оставете коментар

avatar