И този септември началото на дългоочаквания Рибен Фест в Царево ще бъде поставено с колоездачен тур, организиран от клуб „Вело Царево”. Събитието под името „Рибо Вело“ ще се състои за трети път, а маршрутът му ще бъде от Царево до Лозенец и обратно.

Инициативата е отворена за велосипедисти от всякакви възрасти, които имат желание да се включат. Групата тръгва от центъра на Царево в 16:00 ч. на 8 септември, събота, ще премине по пътя покрай морето през плаж Оазис и ще достигне до село Лозенец, където за всички участници ще бъдат приготвени освежителни безалкохолни коктейли в заведенията „Барчето” и „By The Way”. Бар „Хасиенда” в Лозенец също има изненади за колоездачите, а фирма производител на шоколадови изделия пък има и сладки подаръци за тях. След отдиха колоездачите поемат обратно към Царево, за да станат част от Рибния фест. Организаторите очакват велопрехода „Рибо Вело“ да е завършил около 18 ч. От велосипеди „Спринт” също ще бъдат осигурени награди, които ще се изтеглят на томбола.

Различното в колоездачната обиколка тази година е, че тя ще се проведе с благотворителна цел. „Рибо Вело“ е част от събитията от инициативата „Team Blue” на Обединена Българска банка и нейната компания – майка KBC Груп. Идеята на този проект е чрез спортни дейности участници от 6 различни държави да изминат разстояние колкото от Земята до Луната – 384 400 км. KBC Груп ще осребри изминатите километри, а събраните парични средства ще бъдат дарени на избрани благотворителни каузи.

Навъртяното в километража на колоездачите по време на „Рибо Вело“ разстояние ще бъде „дарено” по програма „Моите финанси“ на фондация bCause и ОББ, която цели организирането на уроци по финансова грамотност на младежи в неравностойно положение – деца без родители и млади хора с увреждания. За да бъдат отчетени вашите километри е необходимо единствено да се регистрирате предварително на сайта на “Team Blue”.

Велоклуб „Устрем” пък ще предостави 5 ваучера за участие в дистанция по избор за събитието Зелен маратон, който ще се проведе на 30.09.2018 г. в Природен парк „Златни пясъци”. Победителите ще бъдат определени чрез томбола.

Участието в „Рибо Вело“ е безплатно и не е необходимо предварително записване. Дайте своя добър пример на подрастващите като станете част от велопохода и изгорите калории преди несъмнено вкусното похапване, което ще ви очаква на Рибния фест!

Оставете коментар

avatar