За осма поредна година Царево ще бъде домакин на единствения по рода си Рибен Фест – фестивалът, на който се изяжда най-много риба и морски деликатеси в България. Той ще се проведе на пристанището в град Царево на осми септември, а входът, както винаги, е безплатен.

Гостите ще могат да се забавляват още от обяд, когато за тяхното настроение ще се погрижи DJ, който ще даде старта на „Рибен Фест“ в 12:30 ч. Програмата продължава с кулинарно състезание, което ще започне няколко часа по-късно – около 16:30. Няколко отбора ще мерят сили в приготвянето на тематично морско ястие по оригинална рецепта, което тази година ще бъде рибена чорба, а блюдата ще бъдат оценявани освен от публиката и от известния кулинар Ути Бъчваров. Самият той също е подготвил атрактивно шоу – в своя специален огромен „тиган” той ще приготви морски дарове, които след това ще могат да се консумират безплатно от посетителите на феста.

В началото на Рибения фест ще могат да бъдат чути изпълненията на местни музиканти. Ще има също така и традиционно литийно шествие, водено от отец Стоян Кралев от храм „Успение Богородично” в квартал Василико.

В 16:00 ч. пък започва колоездачния поход „Рибо Вело”, организиран от спортен клуб „Вело Царево”,който ще тръгне от центъра на град Царево, ще стигне до Лозенец и ще се върне навреме за началото на феста. Тази година той се провежда с благотворителна кауза.

С края на кулинарната част ще започнат музикалните изпълнения на специално поканени гости – в 19:00 ч. на сцената ще излязат певицата Нели Петкова, хип-хоп дуо-то Павел и Венци Венц и Андреас и неговия бенд, които изпълняват гръцка музика. За водещ на „Рибен Фест“ тази година е избран Део, а грандиозния финал на вечерта ще бъде отбелязан с очакваното от мнозина впечатляващо пиротехническо шоу, синхронизирано с музика.

Оставете коментар

avatar