Колоездачи от клуб

Колоездачите от спортен клуб „Вело Царево“ ще премерят сили на състезание в съседна Турция. За пръв път местните спортисти ще вземат участие в десетия турнир за републиканска купа по колоездене, който ще се проведе в Одрин.

Състезанието е планувано за 28 октомври и се организира от местния колоездачен клуб EBIS (Edirne Cycling Club). В него могат да участват както професионалисти, така и любители. Трасето обаче не е за подценяване, тъй като е с дължина 76 км – стартът ще бъде в Одрин, велосипедистите ще карат до град Хавса, след което ще се върнат за финала отново в Одрин.

Участието е безплатно, а при определяне на победителите ще бъдат взети предвид различните възрастови категории: юноши 14-18 години, мъже 19-29 години, мъже 30-39 години, мъже 40-49 години, мъже 50-59 години, мъже над 60 годишна възраст, атлети с увреждания, жени над 16-годишна възраст. Турнирът започва от 09:30 ч. от площада пред джамията, а церемонията по награждаването ще бъде от 13:00ч. Тримата с най-добро време във всяка възрастова категория ще получат призовете, а всеки участник ще получи сувенир-медал.

Очаква се около 700 души да се включат в турнира. Амбициите си за победа ще трябва да защитят шестима колоездачи от клуб „Вело Царево“. За всеки от тях тази купа е непокорен връх, тъй като това ще бъде и първият им опит в републиканската надпревара. Те обаче са оптимистично настроени, тъй като състезанието не е в клас планинско колоездене, а в шосейно, което предполага по-спокоен ритъм на каране и липса на непредвидени затруднения.

Оставете коментар

avatar