Общински исторически музей в Царево

Общинският исторически музей в Царево получава заслужено признание с номинация в една от категориите на конкурса „Годишни награди в туризма“. Гласуването за обекта победител вече започна, а своя глас за музея можете да дадете на тук. Гласуването за една категория е еднократно за всеки участник, но можете да подкрепите кандидати и в други категории.

Годишните награди в областта на туризма се връчват от Министерство на туризма. Обектите са разпределени в различни категории, като победителят във всяка от тях се определя чрез гласуването онлайн. Категориите, в които ще се съревновават общините и туристическите обекти, са: Община на 2018 г. – за морски туризъм, за културно-исторически туризъм, за планински туризъм, за балнео и спа туризъм; Туристическо събитие, Туристическа дестинация, Туристическа атракция/обект, Специализиран туризъм; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2018 г. в печатна медия, в онлайн медия, в радио или в интернет блог; Иновация в туризма, „Духът на България” и „Изборът на българите”. Целта на инициативата е да подпомогне устойчивото развитие в областта на туризма в България.

Общинският исторически музей в Царево е номиниран в 16-ата категория – „Изборът на българите“, където се състезава с още над 150 туристически обекта и дестинации от цялата страна. Победителят в тази група се определя според гласовете за обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма.

Общински исторически музей в Царево функционира от 2012 година и зад вратите си съхранява археологически обекти и експонати от бита и обредните традиции на прадедите ни, населявали Странджа, както и на прогонените от Одринска Тракия българи. Той фигурира в списъка на 100-те национални туристически обекта на България под номер 86.

Можете да подкрепите Общинския исторически музей в Царево до 23:59 часа на 5 декември 2018 г., а победителите от всяка категория ще бъдат обявени на официална церемония по награждаване в София на 11 декември.

Оставете коментар

avatar