Ахтопол посрещна Чудотворната икона Св. Богородица Козница
Целебната икона е предоставена за поклонение, с цел да се съберат още финансови помощи, с които да се довърши започнатата още през 2008-ма година църква.

Ахтопол посрещна Чудотворната икона „Св. Богородица Козница”, в която са вградени мощи на четирима знакови светци – Св. Харалампий, Св. Дионисий, Св. Пантелеймон и Св. Петка. Според поверието, пред нея много хора са получавали изцеление от недъзите и болестите си.

Негово Преосвещенство Агатополския епископ Йеротей отслужи света литургията в новостроящата се църква „Успение Богородично“ в центъра на града.
Чудотворната икона „Св. Богородица Козница” ще бъде изложена за поклонение от 16 август до края на месеца. Храмът ще бъде отворен за посещение всеки ден от 09.00 до 19.00 часа.

По идея на Директорът на Националния Исторически Музей Божидар Димитров, Целебната икона е предоставена за поклонение, с цел да се съберат още финансови помощи, с които да се довърши започнатата още през 2008-ма година сграда. Въпреки отпуснатите средства от Министерски съвет за дострояване на храма, става ясно, че те не могат да покрият необходимите нуждите.

Оставете коментар

avatar