Село Лозенец

Кметът на Царево Георги Лапчев подписа договор с фирмата-изпълнител, която ще изгради съдържателния резервоар за отпадъчни води в Лозенец. Според договора изпълнител е бургаската фирма ТСМ-3 ООД с управител Румен Сивков. Срокът за изпълнение до 59 календарни дни. Общата стойност на договора е 553 006 без ДДС.

При подписването на договора кметът увери, че съоръжението ще бъде готово преди старта на активния летен сезон. Фирмата изпълнител ще бъде под постоянното му наблюдение, за да приключи навреме изграждането на съоръжението, което няма да позволява замърсяването на водата в Лозенец. Подписването на този договор ще осигури чисто море за настъпващото лято.

Съоръжението, което ще бъде изградено е компенсатор, който задържа прииждащите води и не им позволява да отиват в пречиствателната станция. В мъртвите часове на денонощието, когато притока на вода към станцията спадне, те ще бъдат отпускани. След изпълнението на този проект, Лозенец категорично ще предложи чиста морска вода на туристите през сезон 2016.

Оставете коментар

avatar