Мистериозно замърсяване по плажовете от Приморско до Синеморец
Засегнати от замърсяване по плажовете са повечето курортни места по Южното Черноморие. РИОСВ-Бургас ще вземе проби и ще оповести резултатите

Вчера следобед гражданка е донесла в РИОСВ-Бургас морска вода с плаващи в нея бели образувания с неестествен мирис. По нейна информация пробата е взета в района на морски плаж на село Варвара на 26 август, след като при обръщане посоката на вятъра от юг-югоизток от морето е започнала да излиза към брега бяла субстанция на гранули. За замърсяването съобщиха и от сайта Да запазим плажа Корал, като заедно с това там бяха качени и снимки на въпросното вещество. На Зеления телефон в РИОСВ-Бургас са получени общо седем сигнала за подобен тип замърсяване по плажовете. Засегнати от него са северен плаж на Приморско, морски плаж на къмпинг „Корал“, къмпинг „Арапя“, морски плаж на река Велека, морски плаж на къмпинг „Оазис“, морски плаж на село Варвара, района на плаж Бутамята, село Синеморец.

Днес, съвместно с Басейнова Дирекция-Черноморски район, ще бъде извършено вземане на поне четири броя водни проби от морето, които ще бъдат анализирани от Регионалната лаборатория. Резултатите от проверката ще бъдат своевременно оповестени от РИОСВ-Бургас. Все още обаче от екоинспекцията не могат да се ангажират със срок, в който резултатите от пробите ще бъдат готови.

Оставете коментар

avatar