Малък плаж Лозенец

Водата в морето край Лозенец е чиста, показват резултатите от взетите от здравната инспекция проби. Твърденията, че има замърсяване, влияят негативно на сезона, са категорични местните. Данните на здравната инспекция бяха оповестени вчера пред събралите се в курортното село хотелиери, ресторантьори и туристи. Кметът Мария Василева е категорична, че взетите преди два дни проби не показват отклонения.

Водата на плажа в Лозенец е чиста. Това потвърди и министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Созопол. Преди няколко дни се появи информации, че морето там (плюс това на още два плажа във Варна) са трите най-мръсни по българското Черноморие.

Много е важно да четем внимателно докладите на Европейската агенция по околна среда, защото данните там са от миналата година, ползвана е статистика от 2014 г. Днес излязоха първите проби от морето край Лозенец – водата е чиста, заяви категорично Ангелкова.

Министерството и отговорните институции ще гарантират безопасността на плажуващите. Ще се правят проби навсякъде, където има съмнения за някакво замърсяване, дори и всяка седмица, ако е необходимо. Съгласно наредбата за безопасността на плажовете при три последователни отрицателни проби означава, че плажът е абсолютно годен.

Оставете коментар

avatar