Странджанска зеленика
снимка: Евгени Динев

За 13-ти пореден път днес се откри Фестивала на странджанската зеленика. По традиция събитието продължава два дни, а в програмата му са включени фолклорни изпълнения, велосипедни състезания, пешеходни преходи и множество други забавления.

Откриването беше в 10:30 часа и започна с кратък водосвет и изпълнение на странджански народни песни със състави от общините Малко Търново и Царево, които са организаторите на фестивала. Природолюбителите и гостите на фестивала ще имат възможност за пореден път да се потопят в автентичната атмосфера на планината и да се насладят отново на гостоприемството на местните жители, както и на красотата на странджанската природа. Домакин на проявите тази година е странджанското село Българи. Към фестивала тази година е предвиден и кулинарен конкурс за приготвянето на ястие с коприва и лапад.

Ще има и фотоконкурс, озаглавен „Мистичното село Българи – тайнства през времето”, а през двата дни на събитието – 7-ми и 8-ми май, ще бъдат отворени за посещение и вратите на Музеят на нестинарството и църквата „Св. Константин и Елена”.

Оставете коментар

avatar