Откриха новия парк в центъра на Царево
С изпълнението на този проект в Царево се обособи атрактивно, модерно и обезопасено зелено пространство, където се съчетават възможностите за отдих и забавление на жителите и гостите на града.

Кметът на Царево инж. Георги Лапчев, зам. кметът инж. Станислав Добрев и председателят на МИРГ „Приморско-Созопол-Царево“ Георги Пейчев, прерязаха лентата на напълно обновения парк в центъра на Царево. На събитието присъстваха още председателят на местния Общински съвет Даниел Скулиев, общински съветници, служители от Общинска администрация и граждани.

Изпълнението на проекта допринесе изключително много за привлекателността на парковата инфраструктура в центъра на Царево. Общия изглед на парка подчертава европейската визия на нашият град. Това е само началото на една цялостна стратегия на общината за крайбрежната зона. С изпълнението на други два проекта, ще бъде изградена крайбрежна пешеходна и велосипедна алея, която ще свърже стария и новия град, заяви кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Проектът „Изграждане и реконструкция на Парк Царево – Център“ е на стойност 300 000 евро и се реализира по Мярка 3.1 от Стратегията за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево“. Той се финансира на 100% от Стратегията.

С изпълнението на този проект в центъра на Царево се обособи атрактивно, модерно и обезопасено зелено пространство, където се съчетават възможностите за отдих и забавление на жителите и гостите на града.

Предвидени са няколко различни по вид, предназначение и настроение зони. Има ситуирани такива за разходка, почивка и развлечение, като се предлага красива гледка към морето, църквата и стария град Василико.

По границите на парка, в цялата му дължина, са засадени различни видове растителност. Всички алеи и подходи към парка са предвидени съобразно изискванията за достъпна среда и позволяват безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни граждани и родители с колички за малки деца.

Осветлението в цялата паркова среда се осъществява с прожектори, вградени в земята, светещи вертикално и нагоре. Така те осветяват короните и стъблата на дърветата, които са разположени в близост до алейната мрежа.

В парка са разположени различни типове пейки и кубчета за сядане. Те са от бетон, дърво и метал. На територията на целият парк има осигурен безплатен безжичен интернет.

Оставете коментар

avatar