За първи път в Ахтопол отвори врати яслена група
За първи път в Ахтопол отвори врати яслена група

Обединена детско заведение „Делфинче” гр.Ахтопол от днес има яслена група. От откриването на заведението в Ахтопол през 1879 г. досега такава група не е имало. За цялата община яслената група досега бе само една и тя не е достатъчна да покрие нуждите на всички родители да запишат децата си на ясла. Това е втората яслена група на територията на общината след тази в ОДЗ „Ален мак” гр.Царево.

Новата придобивка бе открита от кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, зам.кмета Васил Каридков и кмета на гр.Ахтопол инж.Атанас Желязков. Децата от групите бяха подготвили поздрав за гостите, а директорката почерпи с питка и мед по случай откриването.

Дейността на ОДЗ „Делфинче” се осъществява в четири групи: една смесена дневна яслена група за деца до 3 год. възраст и три целодневни групи за деца от 3 години до постъпване в първи клас. Общият брой на записаните досега деца за ясла е 11, като капацитета е 18 деца. От другите групи броя на децата е 87. Там се поемат децата от Ахтопол, Синеморец и Варвара. За яслената група има готова материална и техническа база, която е ремонтирана и отговаря на всички изисквания.

Оставете коментар

avatar