Започва изграждането на нова алея и фитнес на открито в Царево
Алеята ще бъде продължение на съществуващата такава над централния плаж в града и ще достигне до морската градина в Царево.

В Царево започва изграждането на нова алея и фитнес на открито. Алеята ще бъде продължение на съществуващата такава над централния плаж в града. Започва от параклис „Св. Георги” и ще достигне до морската градина в Царево. С изпълнението на този проект ще се осигури достъп до това красиво място и ще се продължи с облагородяването на северната зелена зона на град Царево като цяло.

Изграждането на алеята ще се осъществи със средства на Община Царево, като строително-ремонтните работи ще бъдат извършени от строителната бригада към общината. Към алеята ще бъде изградена и фитнес площадка на открито.

Ще бъдат поставени пейки с перголи, ново осветление, кошчета за боклук и парапет на три изгледни площадки към морето. Ще бъде заравнен и затревен терена, ската ще бъде почистен от боклуци и прочистена самонастанилата се растителност, без да се нарушава екоравновесието в района. Цялата местност ще бъде облагородена. Тази необитаема доскоро зона, постепенно се превръща в любимо място за отдих на жители и гости на гр.Царево.

До края на месеца ще стартира изграждането на алеята, която ще бъде завършек на зелените площи в северната част на полуострова от Централен плаж до Морска градина. Там също така ще бъде изградена и фитнес площадка на открито. Това е продължение на идеята да направим един зелен пояс със зони за отдих по крайбрежието за туристите и жителите на гр.Царево, коментира зам.кметът на Община Царево инж.Станислав Добрев.

Оставете коментар

avatar