Община Царево с нов герб

От разпределените 500 млн. лв. от правителството за „Растеж и устойчиво развитие на регионите” Община Царево няма одобрен проект и не е включена в списъка за финансиране.

Община Царево внесе общо три проекта за субсидиране по програмата на правителството, финансирана директно от държавния бюджет. Проектите, за които управляващите отказаха да отпуснат средства са:

Изключително съм разочарован от решението на правителството. Управляващите заявяват, че искат Община Царево да се развива, а отказаха финансиране на всички проекти, които им предложихме. Всеки един от тях е от изключителна важност за качеството на живот и туризъм в нашия регион. Днес правителството лиши царевци от европейска визия на центъра и модернизация на пристанището. Със старите си, тежки проблеми във ВиК сектора остават и жителите на Велика и Варвара, които са посещавана туристическа дестинация. Нямам логично обяснение за това крайно и тенденциозно решение на правителството към Община Царево. Не разбирам защо ние не заслужаваме да се развиваме като регион? Крайно съм разочарован!, коментира кметът инж. Георги Лапчев.

Оставете коментар

avatar