В периода между 13 и 19 май 2013 год. се проведе дванадесетото издание на Nixon Surf Challenge. Това мероприятие е нещо между състезание и приятелско каране. Интересното при него е, че от компанията Nixon канят няколко сърфиста, които да се включат и след няколко дни каране и забавления, самите те (сърфистите) определят кой от тях се е представил най-добре и кой да получи награда. Наградите, които могат да бъдат спечелени са две – за най-добро общо представяне и за най-добър трик.

Тази година Nixon Surf Challenge се проведе на необичайно за сърф място, а именно Исландия. Както може би знаете тази островна държава се намира далеч на север, между Европа и Северния полюс. Участниците трябваше да карат при минусови температури и предполагам, че въпреки неопрените, им е било хладничко поне в началото. Явно след 2011 год., когато състезанието беше в Норвегия, сега организаторите са решили да стигнат и още по на север.

Въпреки студа сърфистите се представиха отлично и в крайна сметка наградата за най-добро представяне отиде при французина Vincent Duvignac. Тази за най-добър трик взе австралиеца Chippa Wilson, който по-късно заяви:

Няма много места по света, където може да видите сърфисти и сноубордисти заедно на плажа. Но тук, с тези покрити със сняг планини, които слизат чак до брега на морето, точно това се случи. Цялото изживяване беше доста магическо и седмици като тази ни помагат да си припомним защо обичаме толкова много сърфинга.

Тази година имаше и трета награда „I Rocked Iceland“, която беше връчена на представителя на Канарските острови Jose Maria Cabrera.

Оставете коментар

avatar