Лодка се запали и изгоря близо до пристанището в Царево

Лодка се запали днес по обяд пред погледите на жители и туристи в Царево, близо до пристанището. Моторният катер от клас Bay Liner е правел ходови изпитания в акваторията на Царево, когато се е запалил. Екипажът и лодката не са местни.

За по-малко от пет минути на място бяха пожарникари, полицаи и екип на Спешна помощ. От инцидента няма сериозно пострадали хора. Екипажът на плавателния съд е от български граждани, но те не са местни.

Плавателният съд е пристигнал снощи в Царево. Тази сутрин екипажът я е пуснал на вода и при правенето на ходови изпитания на лодката са стигнали малко след фара, който се намира на вълноломната стена. Нещо се е случило, лодката е пламнала. Екипажът е изваден, прегледани са от екип на Бърза помощ, за да се установи дали имат някакви нива на задушаване. Единствената щета е яхтата, заяви кметът на Царево.

Екипажът е трябвало да отплава днес на обяд. Към момента не е установен собственикът на плавателния съд. Най-вероятно става въпрос за късо съединение, а според непотвърдена информация в резервоара е имало около 200 литра гориво.

Пожар в морето.

Публикувахте от Ивелин Иванов в 8 юни 2017 г.

Оставете коментар

avatar