Немска телевизия ще снима научнопопулярен филм за Странджа

Немската телевизия Arte ще снима научнопопулярен филм за Странджа. Партньор по проекта е Изпълнителната агенция по горите.

Фокусът на филма е върху забележителностите на приморската ни планина. В заснетия материал преобладават кадрите, които показват как е уреден туризма в границите на природния парк и как се поддържа неговата инфраструктура. Операторите са проследили на лента разходки по красивите екопътеки на Странджа и панорамни гледки. Броени дни след провеждането на 15-тия юбилеен Фестивал на зелениката, експертите от немската телевизия също избраха да заснемат множеството ендемични растителни видове на Странджа, сред които и характерния лилав храст – странджанската зеленика.

Arte е немско-френски телевизионен канал, известен с излъчването на свои авторски научнопопулярни и документални филми с културна насоченост, повечето от които са посветени на европейските традиции, бит, култура и забележителности. Туризмът в България не за първи път представлява интерес за редакторите му.

С откриването на новия туристически сезон Природен парк Странджа приема все повече туристи, а ръководството му не жали усилия за поддържането на екопътеките и благоустрояването за посетители. След Фестивала на зелениката следващото голямо събитие, което се очаква в парка, са традиционните нестинарски игри в село Българи. През изминалите дни там имаше и организирани посещения за ученици, които посетиха защитена местност „Марина река”.

Кога ще бъде излъчен новият научнопопулярен филм за Странджа засега не е известно, но тук може да видите нашия авторски материал с 10 игрални филма, които са заснети на територията на община Царево.

Оставете коментар

avatar